Kiritsuke Gyuto NDW 210 Sakai Kikumori
Kód: TT0574_1 TT0574_2 Zvolte variantuSouvisející produkty
Srovnávací kámen od značky Suehiro je určen pro vyrovnávání a čištění středně hrubých a dokončovacích...
Olejem ošetřené kuchyňské prkénko z olivového dřeva, ideální jak do kuchyně, tak na sváteční stůl....
Kuchyňské nůžky z nerezové oceli od japonské značky Toribe Seisakusho, s krásným designem a extra ostrými čepelemi. Pro...
Krásná a praktická prkénka ze série Morinoki od Shizu Hamono jsou vyrobená z masivního japonského jilmu. Dostupná...
Tradiční japonské nůžky Nigiri, vyrobené z uhlíkové oceli s leštěným povrchem. Vhodné na šití, ruční...
Detailní popis produktu
Japonský nůž Kiritsuke Gyuto NDW 210 Sakai Kikumori
Japonský nůž Kiritsuke Gyuto NDW od Sakai Kikumori je ručně kovaný ve městě Sakai. Tento kuchyňský nástroj vyniká úžasnou ostrostí, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení. Kiritsuke Gyuto je oboustranně broušená verze tradičního nože Kiritsuke, nebo také Gyuto se zkosenou špičkou. Díky oboustrannému ostří nabízí větší všestrannost a snadnější manipulaci, zatímco ostrá špička ve tvaru reverse tanto umožňuje vyšší preciznost při jemných řezech. Tento typ nože je vhodný pro široké spektrum úkolů - od krájení masa a zeleniny až po filetování ryb, jemné práce nebo sekání bylinek. Model NDW má čepel z uhlíkové oceli Shirogami White #2 potažené 2 vrstvami nerezové oceli, která poskytuje odolnost a ochranu, aniž by byla narušena ostrá hrana nože. Čepel je dále povrchově upravená technikou Tsuchime, tedy ručně tepána do specifického vzoru.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Kiritsuke Gyuto NDW
Délka celkem: 360 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 210 mm
Varianty rukojeti: dub / černěný dub
Povrchová úprava čepele: Tsuchime
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: Shirogami White #2
Tvrdost: 61-63 HRC
Výrobce
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
JP Kawamura Hamono Co., Ltd., 3-1-7, Zaimoku-cho Higashi, Sakai-ku, Sakai City, Osaka Japan, (+81)-72-232-5039, info@kikumori.co.jp CZ Tokyo Tools s.r.o., Slovinská 652/19, Praha 10, 10100, CZ, 773707811, info@tokyotools.cz
Materiál
Čepel je z uhlíkové oceli Shirogami White #2 potažené 2 vrstvami nerezové oceli, vytvořená technikou San-mai. Shirogami White Steel je uhlíková ocel s pouze velmi malým množstvím nečistot. Kováním lze dosáhnout výjimečně ostré čepele, která se také dobře brousí. Čepel má povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic. Povrch čepele je nakonec ručně leštěný.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva, v přírodní i černěné variantě.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves:
Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí dlouhotrvající ostří avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Nůž nepoužívejte k páčení, krájení či sekání mražených výrobků nebo tvrdých materiálů jako jsou kosti, dýně a podobně. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.
Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Můžete využít třeba japonský brusný kámen KING nebo Suehiro. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli.

Ocel. Ticho. Respekt.
Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Značky: Shizu Hamono
Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“.
Značky: Sakai Kikumori
Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Všestranný model Gyuto s precizní Kiritsuke špičkou. Čepel z nerezové...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s precizní Kiritsuke špičkou. Čepel z...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou rukojetí.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Všestranný model Gyuto s precizní Kiritsuke špičkou. Čepel z nerezové...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
