Santoku NDW 165 Sakai Kikumori

Kód: TT0403_2 TT0403_1 Zvolte variantu
3 090 Kč 3 590 Kč od 3 090 Kč 2 553,72 Kč bez DPH 2 966,94 Kč bez DPH od 2 553,72 Kč bez DPH
Skladem Skladem Zvolte variantu
Rukojeť
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou rukojetí. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Santoku NDW: Tři cnosti pro každodenní vaření

Santoku NDW od Sakai Kikumori je ručně kovaný nůž z Japonska, známý svou úžasnou ostrostí. Tento kuchyňský nástroj je výsledkem práce nejlepších řemeslníků, kteří pečlivě dohlížejí na každý krok výroby, od kování po broušení. Název Santoku znamená "tři kvality", což odkazuje na jeho všestrannost při krájení masa, ryb a zeleniny. Nůž má krátkou čepel se širokým profilem a zaoblenou špičkou, což zajišťuje lepší ovladatelnost a činí ho ideálním pro začátečníky. Model NDW má čepel z uhlíkové oceli Shirogami White #2 potažené 2 vrstvami nerezové oceli, která poskytuje odolnost a ochranu, aniž by byla narušena ostrá hrana nože. Čepel je dále povrchově upravená technikou Tsuchime - tedy ručně tepána do specifického vzoru. 

Detail

Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Santoku NDW
Délka celkem: 315 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 165 mm
Varianty rukojeti: dub / černěný dub
Povrchová úprava čepele: Tsuchime
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: Shirogami White #2
Tvrdost: 61-63 HRC

Výrobce

Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem. 

Materiál

Čepel je z uhlíkové oceli Shirogami White #2 potažené 2 vrstvami nerezové oceli, vytvořená technikou San-mai. V nerezovém provedení nabízí tato technika praktickou výhodu vynikajícího ostří japonské nožířské oceli s vnějším povrchem odolným proti korozi. Shirogami White Steel je uhlíková ocel s pouze velmi malým množstvím nečistot. Kováním lze dosáhnout výjimečně ostré čepele, která se také dobře brousí. Čepel má povrchovou úpravu Tsuchime a je ručně tepána. Na čepeli je vytvořen specifický reliéf, který vzniká za použití raznic. Povrch čepele je nakonec ručně leštěný.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva, v přírodní i černěné variantě. 

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Pravidelně je potírejte olejem na čepeli i rukojeti. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Ocel s vyšším podílem uhlíku nabízí dlouhotrvající ostří avšak vyžaduje oproti nerezu větší péči. Nůž je potřeba průběžně olejovat a to nejlépe již před prvním použitím. Čepel z uhlíkové oceli udržujte po použití čistou a suchou. Po vyčištění naneste tenkou vrstvu oleje - nejlépe lněného nebo kaméliového.
Čepel tohoto nože je potažena nerezovou ocelí, takže její odolnost proti korozi je mnohem vyšší. Pozornost věnujte zejména odkryté nejostřejší části čepele, která by se měla po každém použití udržovat čistá a suchá.
Nože pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Santoku NDW 165 Sakai Kikumori

Ocel. Ticho. Respekt.

Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Santoku NDW 165 Sakai Kikumori

Značky: Shizu Hamono

Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v  staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“. 
Santoku NDW 165 Sakai Kikumori

Značky: Sakai Kikumori

Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

KIKUMORI_BRAND-SLIM

Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz