Nakiri NDH 165 Sakai Kikumori
Kód: TT0405Související produkty

Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.

Vysoce rafinovaný kaméliový olej (Tsubaki) z Japonska chrání ocelové nože před rzí a oxidací, je bez zápachu a...

Všestranný japonský nůž Gyuto pro rychlé a efektivní krájení. Čepel má speciálně navržené hluboké...

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Tradiční model Deba se silnou, širokou čepelí a...
Detailní popis produktu
Japonský nůž Nakiri NDH 165 Sakai Kikumori
Japonský nůž Nakiri NAMI od Sakai Kikumori je ručně kovaný ve městě Sakai. Tento kuchyňský nástroj vyniká úžasnou ostrostí, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení. Nakiri je nůž specializovaný na krájení ovoce a zeleniny, ideální pro čisté, rovnoměrné řezy. Široká čepel snadno proniká i hustou zeleninou a zároveň slouží jako lopatka pro přenášení nakrájených surovin. Má charakteristický obdélníkový tvar s rovným ostřím a plochým profilem, ideální pro ty, kteří k vaření přistupují pečlivě a přesně. Model NDH má jádro čepele z nerezové oceli AUS-10, které je opláštěné damaškovou ocelí. Damašková kresba spolu s ručně tepanou úpravou Tsuchime dodávají noži nezaměnitelný vzhled.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Nakiri NDH
Délka celkem: 315 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 165 mm
Povrchová úprava čepele: Tsuchime Damascus
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AUS-10
Tvrdost: 58-60 HRC
Výrobce
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Sakai Kikumori je velkoobchodník a prodává nože od řady tradičních kovářů, brusičů, výrobců rukojetí a malých továren v Sakai. Společnost byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a spolu s lokálními řemeslníky vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
Materiál
Jádro čepele je z japonské nerezové oceli AUS-10 se zvýšeným obsahem uhlíku. Značné množství tohoto prvku zaručuje snadné broušení a tvrdost 58-60 HRC. AUS-10 má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Nože z této oceli se velmi dobře brousí a dosahují vynikajícího ostří. Jádro je opláštěno damaškovou úpravou, tedy několika vrstvami různých typů oceli, které vytvářejí vizuálně působivý vzor. Čepel má také povrchovou úpravu Tsuchime, která je ručně tepána za použití raznic.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva v černěné variantě.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Čepel tohoto nože je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým. Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Ocel. Ticho. Respekt.
Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Značky: Shizu Hamono
Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“.
Značky: Sakai Kikumori
Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Kurouchi a dubovou rukojetí.

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Všestranný model Gyuto s povrchovou úpravou Kurouchi a dubovou rukojetí.

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Nepostradatelný model Santoku s povrchovou úpravou Tsuchime a dubovou rukojetí.

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Porcovací model Sujihiki, vynikající na krájení tenkých...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Čepel z damaškové...
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.