Gyuto NAMI 240 Sakai Kikumori
Kód: TT0478_1 TT0478_2 Zvolte variantuSouvisející produkty

Syntetický vodní brusný kámen vyrobený v japonské Ósace. Ideální pro většinu broušených čepelí, jako jsou kuchyňské nože, hoblíky, sekery, dláta, zahradnické nůžky a další.

Japonský kuchyňský nůž ze série Hocho Kobo, navržen designérkou Fumie Shibata. Všestranný model Gyuto, vyrobený z oceli SLD s...
Detailní popis produktu
Japonský nůž Gyuto NAMI: Mistrovská kvalita a všestrannost
Japonský nůž Gyuto NAMI od Sakai Kikumori je ručně kovaný ve městě Sakai. Tento kuchyňský nástroj vyniká úžasnou ostrostí, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení. Gyuto je univerzální nůž s delší a užší čepelí než Santoku. Je ideální pro krájení masa, ryb, zeleniny a bylinek. Díky své délce umožňuje dlouhé tahy při krájení masa, zatímco zaoblené ostří je vhodné pro kolébkovou techniku. Model NAMI má čepel z nerezové oceli AUS-10, která má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Damašková kresba dodává noži nezaměnitelnou podobu. Pro profesionální i domácí šéfkuchaře.
Detail
Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Gyuto NAMI 240
Délka celkem: 390 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 240 mm
Varianty rukojeti: dub / černěný dub
Povrchová úprava čepele: Damascus
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AUS-10
Tvrdost: 58-60 HRC
Výrobce
Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.
Materiál
Čepel z nerezové oceli AUS-10 je vytvořena kovářským svařováním, kde se spojí několik plátů oceli z různými vlastnostmi, kolem ocelového jádra. Vrstvením a skládáním jednotlivých vrstev vzniká kresba na noži, která tzv. damaškové oceli dodává její nezaměnitelnou podobu. Ocel AUS-10 je japonská nerezová ocel se zvýšeným obsahem uhlíku. Značné množství tohoto prvku zaručuje snadné broušení a tvrdost 58-60 HRC. AUS-10 má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Nože z této oceli se velmi dobře brousí a dosahují vynikajícího ostří.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva, v přírodní i černěné variantě.
Poznámka: Dodáváno v originálním balení.
Údržba
Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří.
Čepel tohoto nože je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým.
Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Ocel. Ticho. Respekt.
Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Značky: Shizu Hamono
Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“.
Značky: Sakai Kikumori
Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.
Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Užitečný model Nakiri pro krájení ovoce a zeleniny. Čepel z damaškové...

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Všestranný model Gyuto s povrchovou úpravou Kurouchi a dubovou rukojetí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.