Gyuto NAMI 210 Sakai Kikumori

Kód: TT0538
New Arrival Nerezová Ocel
6 385 Kč 5 276,86 Kč bez DPH
Skladem
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž ručně kovaný ve městě Sakai. Všestranný model Gyuto s čepelí z nerezové oceli s damaškovým pláštěm a dubovou rukojetí. 

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Gyuto NAMI 210 Sakai Kikumori 

Japonský nůž Gyuto NAMI od Sakai Kikumori je ručně kovaný ve městě Sakai. Tento kuchyňský nástroj vyniká úžasnou ostrostí, která je kultivována těmi nejlepšími řemeslníky v průběhu celého výrobního procesu, od kování až po broušení. Gyuto je univerzální nůž pro profesionální i domácí využití. Jde o japonskou obdobu západního kuchařského nože, s dlouhou čepelí a klasickým, symetrickým profilem. Je ideální pro krájení masa, ryb, zeleniny a bylinek. Jeho délka umožňuje dlouhé tahy při krájení masa, zatímco zaoblené ostří je vhodné pro kolébkovou techniku. Model NAMI má čepel z nerezové oceli AUS-10, která má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Damašková kresba dodává noži nezaměnitelnou podobu.

Detail

Výroba: Japonsko, Sakai
Značka: Sakai Kikumori
Model: Gyuto NAMI 210
Délka celkem: 363 mm
Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 210 mm
Varianty rukojeti: dub
Povrchová úprava čepele: Damascus
Typ čepele: oboustranně broušená
Ocel: nerezová ocel AUS-10
Tvrdost: 58-60 HRC

Výrobce

Sakai v japonské Ósace je již více než 600 let prosperujícím centrem výroby japonských nožů. Společnost Sakai Kikumori byla založená v roce 1926 v centru starého města a dodnes spolupracuje s těmi nejzkušenějšími řemeslníky v oblasti. Již téměř 100 let neúnavně vyrábí nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Kikumori nabízí širokou škálu kuchařských nožů a vytváří brilantní výrobky, které nejsou nikde jinde k dostání. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.

Materiál

Jádro čepele je z japonské nerezové oceli AUS-10 se zvýšeným obsahem uhlíku. Značné množství tohoto prvku zaručuje snadné broušení a tvrdost 58-60 HRC. AUS-10 má skvělou retenci ostří, houževnatost, odolnost proti korozi a opotřebení. Nože z této oceli se velmi dobře brousí a dosahují vynikajícího ostří. Jádro je opláštěno damaškovou úpravou, tedy několika vrstvami různých typů oceli, které vytvářejí vizuálně působivý vzor.
Tradiční oktagonová rukojeť je z dubového dřeva. 

Poznámka: Dodáváno v originálním balení.

Údržba

Pokud chcete udržet své japonské nože v perfektním stavu, zde je několik must haves: Nože myjte ručně. Otřete suchým hadrem. Vyhněte se myčce na nádobí, která může způsobit poškození ostří. Čepel tohoto nože je vyrobená z nerezové oceli a proto nevyžaduje tolik péče. Přesto je důležité udržovat čepel po použití čistou a suchou. Pro obnovení vzhledu lze čepel i rukojeť potřít olejem - nejlépe lněným nebo kaméliovým.
Nůž pravidelně ostřete na brusném kameni, ale pamatujte, že japonské nože mají jiný úhel ostří, a proto vyžadují speciální a jemnější brusné kameny. Můžete využít třeba japonský brusný kámen KING nebo Suehiro. Používejte kvalitní dřevěné prkénko na krájení. Uchovávejte nože na suchém místě, abyste zabránili oxidaci oceli. Nepoužívejte ke krájení či sekání mražených výrobků nebo kostí. Čepel se může odštípnout nebo zlomit.

Gyuto NAMI 210 Sakai Kikumori

Ocel. Ticho. Respekt.

Japonská kultura klade důraz na funkčnost do té míry, že vnímá věci, určené pouze k jednomu účelu jako dokonalé.
Gyuto NAMI 210 Sakai Kikumori

Značky: Shizu Hamono

Shizu Hamono je značka japonských nožů zakořeněná v  staleté kovářské tradici města Seki, známého jako „Město mečů“. 
Gyuto NAMI 210 Sakai Kikumori

Značky: Sakai Kikumori

Pokud hledáte kuchyňské nástroje, které přesahují rámec funkčnosti, dřív nebo později narazíte na nožíře právě v Japonsku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

KIKUMORI_BRAND-SLIM

Sakai Kikumori, založená v roce 1926, navazuje na 600letou tradici města Sakai jakožto centra výroby tradičních japonských nožů. Ve spolupráci s nejlepšími kováři, brusiči a malými dílnami v Sakai nabízí širokou škálu nožů, které spojují tradiční řemeslné zpracování s moderními designy a materiály ovlivněnými západním stylem. Již téměř 100 let prodává nože, které těší domácí kuchaře a uspokojují oko i těch nejkritičtějších profesionálů. Jedná se o tradiční, vysoce kvalitní nože se skvělou ostrostí a propracovaným designem.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptak.cz