Kempingový nůž Misuzu
Kód: TT0036Související produkty
Japonský nerezový nůž Hori Hori Namibagata
Tradiční japonský kapesní nůž Higonokami od značky Nagao Kanekoma Factory. Kultovní sběratelský artikl ruční výroby s originálním zdobením v kanji.
Všestranná sekera s ergonomicky tvarovanou rukojetí vhodná pro štípaní palivového dřeva, pročišťovací práce v divoce rostoucí zahradě nebo na pochůzky přírodou.
Ruční sekera od tradiční německé značky Adler. Lehká a odolná. Skvělá pro nošení na opasku nebo v batohu.
Jednoruční japonská sekera vyráběná po vzoru tradičních kousků s původem sahajícím až do středověku.
Kapesní nůž kombinující japonské tradiční nožířství a moderní gentlemanský look. Ruční kusová výroba v podání Yoshimi Kotoha probíhá v jeho soukromé dílně na ostrově Kjůšu.
Kapesní nůž kombinující japonské tradiční nožířství a moderní gentlemanský look. Ruční kusová výroba v podání Yoshimi Kotoha probíhá v jeho soukromé dílně na ostrově Kjůšu.
Detailní popis produktu
Misuzu, japonská značka, přináší kompaktní nůž ideální pro cestování, kempování a rybaření. Zpracování oceli a finální dokončování materiálu probíhá podle tradičních místních technik. Tyto nože jsou vyráběny v malých kovářských dílnách v omezených sériích.Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na boku je vyryta grafická značka v kanji. Rukojeť z magnolie je pokryta tradičním japonským lakem urushi.
Made in Japan, Miki
Značka/Dílna: Misuzu Hamono
Model: Misuzu Bunka, Petti
Délka celkem: 210 mm
Délka čepele: 105 mm
Váha: 55 g
Ocel: VG10
Tvrdost: 59-60 HRC
Výroba:Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.
Materiál: Čepel je z nerezové oceli VG10 s vysokým obsahem uhlíku. Na rukojeť je použito dřevo z magnolie a je lakována japonským urushi.
Údržba: Pro broušení použijte mokrou metodu na brusném kameni. Nemyjte v myčce na nádobí. Udržujte v suchu a běžné pokojové teplotě.
Odesíláme do 24 hodin
Odesíláme nejpozději následující pracovní den od objednání. Doručení do 2-4 pracovní dnů přes Zásilkovnu.Showroom v Praze
Objednaný nástroj si můžete vyzvednout ten samý den v našem vršovickém showroomu.Expresně po Praze
Váš nástroj doručíme do 2 hodin od objednání.Dílny: Nožířství Hanuljak Knives
Jeden je vyučený umělecký kovář, druhý umělecký truhlář. Dneska bratry Kamila a Michala najdete v jejich kovárně, kde se věnují výrobě ručně kovaných nožů. Rozpoznatelné jsou díky unikátní kresbě na čepeli, která vzniká vrstvením materiálů při výrobě damaškové oceli.Kenzan, ikebana a wabi sabi v reálnom živote
Nevie sa úplne, kto prišiel s technikou kenzan-ikebany ako prvý. Keď sa bavíme o histórii kenzanu, orientačne sa dostaneme niekde k roku 1915 ad. V literatúre sa spomína, že niekedy okolo roku 1914 ad.Značky: Kvalitní krejčovství v podání Merchant & Mills
Před více než desetiletím vznikla v Anglii značka Merchant & Mills stojící právě na těchto hodnotách, která se specializuje na výrobu ručních nástrojů pro krejčovství a distribuci pečlivě vybraných udržitelných látek pro zakázkovou výrobu.Product reel
Produkt reel
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Nacházející se ve městě Miki v Japonsku, Misuzu Hamono je známá jako první kovárna, která v roce 1946 vytvořila čepel z uhlíkové oceli nereagující na rez s vnějšími vrstvami z nerezové oceli (technika Sanmai). Zakladatelem byl pan Suzuki Shinji. Díky speciální konstrukci čepele lze dosáhnout extrémně ostrého ostří a vnější vrstva z nerezové oceli stále chrání ocel proti korozi a poškození. Pan Miyawaki, třetí generace v rodině Misuzu Hamono, prošel školením v proslulém nožířském městě Sakai, a v roce 2006 se stal hlavním nožířem v Misuzu Hamono.