Značky: Zahradničení jako životní styl s nástroji Sneeboer

Těžko si představit Nizozemsko bez rozkvetlých tulipánových polí. Tohle evropské království má nejen v zahradničení ale v zelené architektuře obecně dlouholetou tradici. Proto není překvapení, že právě tady byste hledali jedny z nejkvalitnějších zahradních nástrojů vůbec. Představujeme vám značku Sneeboer.

sneeboer_tokyo_tools_brand_small

Sneeboer má bohatou historii sahající až do počátku minulého století, kdy v roce 1913 začal Arie Sneeboer vyrábět zahradní nástroje v severní části Nizozemska. Arie byl jedinečným inovátorem s mimořádným přístupem k výrobě. V této době existovaly pouze dva materiály, se kterými mohl pracovat – ocel a kované železo. Ocel byla příliš tvrdá, zatímco kované železo příliš měkké. Arie byl učením v kovárně inspirován a vytvořil metodu, která umožňovala vložení pásu oceli mezi dva oddělené pásy kovaného železa. Tím vznikla slitina, která byla nejen pevnější než materiály jiných kovářských mistrů, ale také rychlejší a efektivnější na výrobu. Tímto způsobem zahradní nářadí Sneeboer získalo svou pověst trvanlivých a efektivních nástrojů pro zahrádkáře po celém světě. Netrvalo dlouho a firma byla neodmyslitelně spjata s nářadím té nejvyšší kvality. 

Dnes už rodinný business převzala 4. generace, ale důraz na vysoce kvalitní materiál se nezměnil. Nástroje Sneeboer jsou vyráběny z nerezové oceli, která je velmi odolná a trvanlivá. Když si k tomu přidáte ještě precizní řemeslné zpracování, máte produkty, které dokážou odolat tvrdé práci a zůstávají spolehlivě ostré po dlouhou dobu. 

8tokyo_tools_sneeboer

Vždyť je to jen lopatka nebo sázecí lžíce, co je na tom tak speciálního? Sneeboer stojí na přesvědčení, že zahradničení nemusí být jen špinavá práce, ale i životní styl nebo dokonce umění. Všechny nástroje od lopatky až po zahradní hrábě jsou navrženy s citem pro každý detail. Nesou nadčasový design, ve kterém se odráží vintage rustikální prvky. Díky tomu jsou oblíbenými pracovními parťáky vášnivých zahradníků, kteří si potrpí na preciznost i estetiku. 

.
.
.
.

25tokyo_tools_sneeboer

Fun fact: Přestože přetrvávala globální finanční krize, Sneeboer i po témeř století své existence stále rostlo. V roce 2013, kdy oslavili své 100. výročí, se jim podařilo rozšířit jejich dílnu a získat označení Royal Court Supplier. Toto označení se používá pro firmy, které mají oficiální povolení poskytovat produkty a služby královskému dvoru v Nizozemsku. Je to způsob, jakým se vyzdvihují kvalita a spolehlivost dodavatelů. Při této příležitosti vyvinul Sneeboer speciální řadu nářadí ze slitiny titanu, což z ní činí nejexkluzivnější zahradní nářadí na světě!

11tokyo_tools_sneeboer

.
.
.
.
Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz