S knihou do kuchyně, zahrady i na vrcholky hor

Je libo knihu? Poklad z papíru – texty, které pohladí po duši, a ilustrace, které jsou pastvou pro oči. Pečlivě vybíráme knihy symbolizující slow lifestyle. Příběhy ze zahrad, kuchyní a ateliérů vás přímo zvou do světa, kde čas plyne o něco pomaleji a myšlenky se rodí v harmonii s přírodou.

Knihy pro vás pečlivě vybíráme tak, aby prohloubily váš zájem o cokoliv, do čeho se s Tokyo Tools nástroji nadšeně vrháte, ať už je to vaření, floristika nebo kemping. My sami jsme mezi řádky našli zdroj inspirace a odpočinku, který nás nenechává lhostejnými. Věříme, že kolekce knížek prospěje vašemu well-being stejně tak. 

1_tokyo_tools_booktherapy_blog_books

The English Gardener’s Garden

Téměř pohádkové putování anglickými zahradami od historických renesančních pokladů až po výtvory současných designérů. Představuje více než 60 nejúchvatnějších zahrad, které rozkvétaly na anglické půdě během posledních sedmi století. Každá zahrada je popsána prostřednictvím poutavého textu a doprovázena dechberoucími fotografiemi. Je nedocenitelným průvodcem pro milovníky zahrad, kteří touží objevovat krásu v zeleném ráji. 

2_tokyo_tools_booktherapy_blog_books

Tam nahoře

V knize se dozvíte nejen o drobných anekdotách, ale i o opravdu velkých příbězích spojených s chatami v Tatrách. Autor Samo Marec vás provede tajemnými zákoutími a nezvyklými událostmi, které by vás jen tak nenapadly. Každá z těchto 13 chat je zde popsána do detailu a je doplněna o zajímavé fakty. Atmosféru výtvarně ztvárnila Ivana Čobejová. Kniha nabízí poutavý pohled na minulost i současnost těchto horských útočišť a ztvárňuje jejich neobvyklé osudy.

.
.
.
.

 4_tokyo_tools_booktherapy_blog_books

Green Kitchen: Quick and Slow

Kniha plná chuti a barev, která vás uspokojí v hektických pracovních dnech, ale i v odpočinkových víkendových chvílích strávených v kuchyni. David Frenkiel a Luise Vindahl přinášejí nový pohled na vaření s vášní. Precizní recepty odpovídají různým tempům našeho každodenního života. Kniha je rozdělena do kategorií RYCHLE a POMALU, aby vyhovovala každému vašemu náladovému rozpoložení a časovému plánu.

3_tokyo_tools_booktherapy_blog_books

Open Skies Cookbook: A Wild American Road Trip

Co místo, to jiná příchuť. Sarah Glover sdílí svou vášeň pro americké horizonty, ikonické vozidla a samozřejmě – jídlo. V knize se můžete těšit na recepty z celé země, procestujete ulice New Yorku, údolí Utahu, pouště Texasu i vinice Severní Kalifornie. Každou lokalitu objevuje Sarah v jiné káře, což umocňuje zážitek. Recepty jsou přizpůsobeny pro vaření na malém sporáku nebo grilu. A k tomu bonusová kapitola o nápojích. Mezi řádky je dokonale zachyceno spojení mezi kuchyní a kulturou, vše doplněno o neuvěřitelné historky místních lidí.

6_tokyo_tools_booktherapy_blog_books

Tvůrčí akt: Způsob bytí ve světě

Tvořivost má místo v životě každého z nás a každý z nás se může zasloužit o to, aby ho měla čím dál větší.  Rick Rubin je známý hudební producent, který umí podpořit tvořivost kreativců nejrůznějších odvětví. Jeho kniha je plná hluboké moudrosti a inspirace. Rubin nás učí, jak být skvělými umělci a nalézt svou vlastní cestu. V knize rozjímá, jak můžeme prožít život plný radosti a povznesení nad překážky, které si klademe jen my sami.

.
.
.
.

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz