Jak si vytvořit inspirativní a produktivní prostředí pro práci

Ať už je vaší vášní výroba keramických hrníčků, vyřezávání ze dřeva nebo vaše srdce tluče pro módu a design, prostředí, ve kterém tvoříte, ovlivňuje kreativitu a produktivitu možná více, než myslíte. Dílna, pracovna nebo ateliér je totiž další nástroj, který vám usnadňuje tvorbu a dennodenně vás inspiruje.

toyo steel blog tokyo tools 29-06

Světlo, světlo a ještě jednou světlo

Blahodárné účinky slunce na celkové rozpoložení a energii jsou nezpochybnitelné, ale ne každý má to štěstí, aby se skrze svá okna mohl denně koupat ve slunečních paprscích. Tak nešetřete na kvalitním osvětlení, a tím nemyslíme další fluorescenční žárovky na stropě. Porozhlédněte se po zajímavých lampách, které budou nejen funkční, ale taky ponesou vysokou estetickou hodnotu. Detaily dotváří celkový dojem, a tak i jedna krásná designová lampa dokáže s prostorem udělat divy. Se světlem se dá navíc krásně hrát, pokud si čas od času rádi dopřejete trochu rozpustilosti, doporučujeme osvětlení s nastavitelnou barvou, abyste mohli tón místnosti přizpůsobit své aktuální náladě. 

toyo steel blog tokyo tools 29-01

Na pracovních nástrojích záleží

Na moment se zastavte a podívejte se na nástroje, které berete dennodenně do rukou při své práci. Umožňují vám tvořit efektivně? Rozvíjejí váš potenciál nebo vám naopak při tvoření narušují vaši “flow”? Skvělé nástroje, vybavení a pracovní pomůcky by váš život měly dělat jednodušší a taky by vám měly umožnit dosáhnout svých cílů rychleji. Investovat do kvality neznamená utrácet více, ale naopak ušetřit. Nekupujete totiž jen další kožené pouzdro, ostré nůžky, designový nůž nebo brašnu. Vybíráte si totiž parťáka, který vám bude sloužit dlouhá léta, budete daleko produktivnější, a navíc budete mít z práce daleko větší radost. 

toyo steel tokyo tool praha blog 13

Tool Box Tokyo Steel Zelený

 

Nechte nápady přicházet zvenčí

Okno s výhledem, který je pastvou pro oči, vydá za tisíc uměleckých děl na stěně. Při výběru svého pracovního místa je fajn dívat se nejen na interiér, ale taky na vlivy, které do něj přichází zvenku. Nechte místností proudit světlo a čerstvý vzduch. Rozproudí to dynamiku celého prostoru, ale co je důležitější –⁠ popudí vaše nápady.

Pokud okna vaší dílničky nebo ateliéru ústí do šedého vnitrobloku nebo třeba do ulice, ze které vám dovnitř proudí tak maximálně výpary z motorů aut, tak si jednoduše vytvořte “venek” mezi čtyřmi stěnami. Poproste kamarádku, ať vám nařízkuje pár pokojovek, osvětlení nastavte na přirozeně teplou barvu, na stěnu si pověste pár prosluněných plakátů a voilà! Skoro jako u babičky na chalupě.

toyo steel blog tokyo tools 29-10

Tool Box Tokyo Steel Černý

 

Hrajte si a bavte se

Vytvořte si oázu, do které se budete rádi vracet a která vás bude každý den inspirovat. Pracovní prostor nemusí být nutně zaplněn jen pomůckami spojenými přímo s vaší tvorbou. Nabíjí vás hudba a potřebujete k práci svůj oblíbený playlist? Skvělé, pořiďte si do ateliéru kvalitní bedničky nebo si rovnou vytvořte zátiší s gramofonem a LPíčky. Nezvládáte dlouho sedět za stolem? Skočte si pro barový stůl nebo maily řešte z pohodlí gauče. Vizualizujete si rádi své nápady a chcete je mít stále na očích? Pověste si nad stůl nástěnku pro náčrty, myšlenkové mapy a náhodné ústřižky. 

 

Zkrátka si hrajte prostorem a propište do něj svou osobnost. 



Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz